allt om mode och skönhet

Sminktrender 2018

Sminktrender 2018

Det känns som att 2017 har varit sminkets år. Olika smink-kanaler har fullständigt exploderat på Youtube och vi ser att allt fler bemästrar olika avancerade sminktekniker. Allt fler märken har också blivit högaktuella i Sverige och det känns som att L’oreal, Max Factor och Isadora som tidigare har ägt sminkhyllorna i de flesta butikerna nu får allt mindre uppmärksamhet. På allas läppar (hehe), finns nu amerikanska märken så som The Balm, Huda Beauty, Anastasia Beverly Hills, Nyx, Mac, Urban Decay, Tarte… Ja, listan kan göras väldigt lång.

I och med att sminkintresset har växt så är också allt fler nyfikna på vad som kommer bli 2018 stora trender och vi tittar in i vår spåkula för att bilda oss en uppfattning.

läppar

Låt läpparna tala sitt eget språk

Kylie Jenner fick fansen att gå “bananas” när hon släppte sitt eget sminkmärke och varenda youtuber snackade om liquid lipstick och matta läppar. Vi tror detta kommer hålla i sig och att vi kommer se looks där läpparna får tala sitt eget språk och stå i fokus. Läppförstoring i all ära, men ankmunnen à 2008 är long gone, vi gillar fylliga läppar men de ska fortfarande se naturligt fylliga ut. Vi tror dock att allt fler kommer våga ta ut svängarna när det kommer till läpp-makeup, exempelvis glittriga läppar.

Färgglad ögon-makeup

Vi tänker på 80-talet, blå mascara och eyeliner, och blir helt förfärade. Självklart skall vi inte tillbaka till den hemska tiden då man hade spretiga blå fransar, men vi tror också att allt eftersom sminkintresset växer så kommer allt fler våga sig på färggladare sminkningar. Vi kan redan se tendenser av detta på Youtube där allt fler har både blå, grön och röd ögonskugga.

Highlighter Queen

Vi alla älskar highlighter, dels för att vi är som skator och gillar allt som glittrar och glimmar  och dels för att det får oss att se pigga och fräscha ut. Vi tror att kärleken till highlighter är evig och vi tror också att de olika makeup-bolagen kommer fortsätta racet om att ta fram den bästa highlightern. Just nu känns det som att Fenty Beauty ligger etta på den bollen. 2018 kommer vi fortsätta att skimra.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *